ANKARA ÇUBUK SUSUZ KÖYÜ

ANKARA ÇUBUK SUSUZ KÖYÜ
 
AnasayfaAnasayfa  TakvimTakvim  GaleriGaleri  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

Paylaş | 
 

 Elmalı Pay

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 11
Kayıt tarihi : 12/02/09

MesajKonu: Elmalı Pay   C.tesi Şub. 21, 2009 2:47 pm

Elmalı Pay
Malzemeler
Hamuru için;
1 çay bardağı tatlı yoğurt (susuz kısmından)
250 gr yumuşak margarin
3 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu

İç harcı için;
4 adet orta boy tatlı elma
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Yemeğin Tarifi
Hamur için derin bir kapta; susuz tatlı yoğurt, oda sıcaklığında yumuşamış margarini karıştırın. unla karıştırdığınız kabartma tozunu azar azar ilave ederek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığındaki hamurdan 1 yumurta büyüklüğünde parça ayırın. Sonra da iyice yağlanmış, 25-28 cm çapındaki kalıba büyük parça hamuru bastırarak ve kenarlarını da 2 parmak yükselterek yerleştirin. öte yandan elmaları soyup, bir oyacakla çekirdeklerini çıkarın ve yarım ay şeklinde incecik dilimleyin. Üzerine toz şeker ve tarçını ekleyip, karıştırın. sonra da bu elmalı harcı hamurun üstüne yerleştirin.

Şimdi ayırdığınız yumurta büyüklüğündeki hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp, tezgahın üzerinde yuvarlayıp, şeritler haline getirin. Elmalı harcın üzerine bu hamur şeritlerini desen vererek yerleştirin. bir taraftan da 175 dereceye ayarlı fırını önce 10 dakika ısıtın. Elmalı payı bu fırında en az 40 dakika, üzeri sarı kahverengi oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp, ılık ye da soğuk olarak dilimleyin. Üzerine hazır krema ye da dondurma koyarak ikram edebilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://cubuksusuz.yetkinforum.com
 
Elmalı Pay
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ANKARA ÇUBUK SUSUZ KÖYÜ :: YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin: