Mantı
Malzemeler
Hamuru için;
• 2,5 su bardağı un
• 2 yumurta
• 1 çay kaşığı tuz
• Su ( hamurun miktarına ve una göre)
İçi için;
• 1 iri soğan
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 10 dal maydanoz
• ½ çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı tuz
• 2 diş sarımsak
• ½ çay kaşığı kırmızıbiber
• 200 gr kıyma
• ½ kg yoğurt
Hazırlanışı
Soğanı rendeleyiniz. Maydanozları iyice kıyınız, kıymaya karabiber ekleyiniz.
İyice karıştırınız.
Unu bir kaseye koyunuz.
Yumurta, tuz ilave edin
Yeteri kadar su ekleyip sert bir hamur yapınız.
2 eşit parçaya bölünüz
1mm kalınlığında açınız
3 cm karelik parçalara bölünüz
Her birinin ortasına kıymayı koyunuz, uçları ortaya getirip bohça şekline getiriniz
2 çorba kaşığı tereyağını eritip mantıların üzerine dökünüz. Fırında 15 dk pişiriniz. Üzerine 1 lt su döküp yarım saat daha pişiriniz.
Sarımsakları ½ çay kaşığı tuz ile ezin
Yoğurt ile karıştırın
Üzerine domates sosu döküp servise sununuz