Minestronne (İtalyan çorbası)
Malzemeler (10 kişilik)
• 50 gr tereyağı veye margarin
• 50 gr soğan (paysanne doğranmış)
• 50 gr şalgam (paysanne doğranmış)
• 50 gr pırasa (paysanne doğranmış)
• 50 gr kereviz (paysanne doğranmış)
• 50 gr lahana (paysanne doğranmış)
• 30 gr domates püresi
• 2 litre beyaz fond
• 50 gr permasan peyniri (rendelenmiş)
• 50 gr kırılmış spagethi veya tel şehriye
• 50 gr patates (paysanne doğranmış)
• 50 gr conkase domates
• 1 diş sarımsak
• 1 çorba kaşığı maydanoz ince doğranmış
• 50 gr bezelye
• Karabiber, tuz
Hazırlanışı
Yağı eritip sebzeleri (patates, bezelye ve domates hariç) ekleyin, renk aldırmadan ara sıra karıştırarak pişirin.
Fondu, tuzu ve biberi ekleyin. Kefini alarak kısık ateşte 20 dk pişirmeyi sürdürün.
Domates püresi, bezelye, kırılmış spagetti veya tel şehriye, patates, conkase domatesi ekleyip malzemelerin tümü yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sarımsak ve maydanozu ekleyip hemen ateşten alın.
Çorbayı yanında permasan peyniri ile servis edin
Not: pesto hazırlanarak da eklene bilir.
Pesto: tereyağı, sarımsak, mercan köşk otu ve fesleğen hepsi beraber iyice kıyılır. Yumuşak krem haline getirilir ve çorba ocaktan inice eklenir, hemen servis edilir.