ANKARA ÇUBUK SUSUZ KÖYÜ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
ANKARA ÇUBUK SUSUZ KÖYÜ

ANKARA ÇUBUK SUSUZ KÖYÜ
 
AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 İNCİR TATLISI

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
yasemintt

yasemintt


Mesaj Sayısı : 37
Kayıt tarihi : 13/02/09
Nerden : Ankara

İNCİR TATLISI Empty
MesajKonu: İNCİR TATLISI   İNCİR TATLISI EmptyPaz Şub. 22, 2009 11:52 am

Malzemeler
400 Gr. Kuru İncir
1 Su Bardağı (iri çekilmiş) Ceviz
1 Çay Kaşığı Tarçın
4 Yemek Kaşığı Şeker
1 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Süt
Yapılışı
İncirleri güzelce yıkayın ve saplarını kesmeden yarım saat kadar, ılık suda bekletin.
İncirler yumuşayınca, alt tarafından içli köfte oyar gibi delik açın.
Ceviz ve tarçını karıştırın. İncirlerin içine bir tatlı kaşığı kadar koyun ve elinizde yuvarlayarak alttaki deliğin kapanmasını sağlayın.
Yayvan bir tencereye, sapları üste gelecek şekilde dizin.
Ayrı bir kapta süt ve suyu ısıtın (kaynatmanıza gerek yok) şekeri ekleyerek eritin.
Sütlü karışımı incirlerin üzerine gezdirin ve orta ateşte 15-20 dk. pişirin.
İncirler sıcakken bir servis tabağına alın ve tencerede kalan sosu üzerlerine gezdirin.
İyice soğuyunca, üzerine bir parça kaymak ekleyerek veya damak tadınıza en uygun şekilde (ben bu kısım da kaymağı tek geçerim:) servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 11
Kayıt tarihi : 12/02/09

İNCİR TATLISI Empty
MesajKonu: tşk   İNCİR TATLISI EmptyPaz Şub. 22, 2009 7:51 pm

biz daha deişik yapıyorduk otelde ama buda güzele benziyor denemek lazım teşkkürler paylaşım için
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://cubuksusuz.yetkinforum.com
yasemintt

yasemintt


Mesaj Sayısı : 37
Kayıt tarihi : 13/02/09
Nerden : Ankara

İNCİR TATLISI Empty
MesajKonu: Geri: İNCİR TATLISI   İNCİR TATLISI EmptyPaz Şub. 22, 2009 8:38 pm

Admin demiş ki:
biz daha deişik yapıyorduk otelde ama buda güzele benziyor denemek lazım teşkkürler paylaşım için

Smile benim bildiğim bunun dışında 2 ayrı tarifi daha var onlarıda daha sonra eklerim canım Smile)) sende ekle istersen
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
yasemintt

yasemintt


Mesaj Sayısı : 37
Kayıt tarihi : 13/02/09
Nerden : Ankara

İNCİR TATLISI Empty
MesajKonu: İNCİR TATLISI - 2   İNCİR TATLISI EmptyÇarş. Mart 04, 2009 1:31 pm

İncir Tatlısı

Yarım kg. kuru incir
100 gr. dövülmüş ceviz
100 gr. toz şeker
1 su bardağı süt
Süslemek İçin;
Hinsitancevizi

İncirlerin içleri açılıp, dövülmüş ceviz ve toz şeker karışımı ile doldurulur. Üzerine süt dökülüp orta hareretteki ateşte suyu ağdalı kıvama gelinceye kadar pişirilir. Hinsitancevizi ile süsleyip soğuk olarak servis yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
yasemintt

yasemintt


Mesaj Sayısı : 37
Kayıt tarihi : 13/02/09
Nerden : Ankara

İNCİR TATLISI Empty
MesajKonu: İNCİR TATLISI - 3   İNCİR TATLISI EmptyÇarş. Mart 04, 2009 1:32 pm

Kuru İncir Tatlısı

Yarım kilo incir
yarık kilo süt
1 su bardağı toz şekeri
100 gr. gövülmüş ceviz
1 kaşık tereyağı
su

İncirlerin sapını kesin, kesilen yeri parmakla iterek incirlerin içine oyuklar açın. Buralar şekerle karıştırılmış ceviz içlerini doldurup, bir kaşık tereğaı ile yağladığınız tepsiye dizin. İncirlerin üzerinin örtecek kadar su koyup ateşe yerleştirin, ve bir kapak kapatıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Yarım kilo şekerli kaynar sütü üzerinde gezdirip soğutun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
yasemintt

yasemintt


Mesaj Sayısı : 37
Kayıt tarihi : 13/02/09
Nerden : Ankara

İNCİR TATLISI Empty
MesajKonu: İNCİR TATLISI - 4   İNCİR TATLISI EmptyÇarş. Mart 04, 2009 1:33 pm

İNCİR TATLISI

30 kuru incir
250 gr. iç ceviz
2 bardak şeker
2 bardak su
100 gr ince çekilmiş yeşil fıstık içi

incirleri akşamdan yıkayıp ıslatın. Ertesi gün süzüp sap kısımlarından oval olarak kesin ve içini çıkarın. İri çekilmiş ceviz içiyle içlerini doldurup tepsiye dizin.
Su ve toz şekeri kaynatıp şurubu hatırlayın. İncirlerin üzerine gezdirecek dökün. Cevizler pembeleşinceye kadar yaklaşık 30 dakika fırında pişirin.
İncir tatlısının üzerine ezilmiş yeşil fıstık serpin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
İNCİR TATLISI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ANKARA ÇUBUK SUSUZ KÖYÜ :: YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin: