ANKARA ÇUBUK SUSUZ KÖYÜ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
ANKARA ÇUBUK SUSUZ KÖYÜ

ANKARA ÇUBUK SUSUZ KÖYÜ
 
AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 ET TERBİYELERİ VE SOSLAR

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
yasemintt

yasemintt


Mesaj Sayısı : 37
Kayıt tarihi : 13/02/09
Nerden : Ankara

ET TERBİYELERİ VE SOSLAR Empty
MesajKonu: ET TERBİYELERİ VE SOSLAR   ET TERBİYELERİ VE SOSLAR EmptyÇarş. Mart 04, 2009 1:39 pm

ET TERBİYELERİ

IZGARA İÇİN ŞİŞ TERBİYESİ:

1- Malzemeler:
1 kahve fincanı süt
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 soğan suyu (rendelenerek çıkarılır)
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Süt, sıvıyağ, soğan suyu, tuz ve karabiber karıştırılır. Tavuk veya etin her tarafına yayarak sürülür. Yarım saat bekletilir ve öyle pişirilir.

2- Sıvı yağ ile Etleri akşamdan batırılıp bekletilir. Pişirmeden yarım saat önce soğan suyunu ilave edip karıştırılır ve pişirilir. Soğan suyunu önceden koyarsak etlerimiz kararır ve hemde çok fazla soğan kokar

3- Bir fincan sıvı yağın içine 1 limon suyunu, karabiberi ve kekik koy karıştır. Etlere iyice bulayarak 1 saat beklet. Izgarada pişirip ateşden aldıktan sonra tuz serperek servis yapınız.

FIRIN İÇİN TERBİYELER

Etlerin nar gibi kızarması için

****Bir fincan yoğurt,1 çay kaşığı domates salçası,Soğan suyu (rendelenmiş)
Kekik, kimyon, karabiber tuzu karıştırarak etlerin üzerine sürüp fırında kızartılır.

**** 1 fincan sıvıyağ, 1 çay kaşığı domates salçası koyarak iyice ez ve etlerin üzerine sürerek fırında pişir.

****1 kahve fincanı sıvı yağ yarım yemek kaşığı salça, yarım limon suyu tuz, karabiberle karıştırılarak etlerin üzerine sürülerek fırında pişirilir.

****Etleri üzerine sadece sıvı yağ ve limon suyu karıştırılıp sürülünce de fırında güzel kızartmalar yapılır.


BALIK TERBİYESİ İLE PİŞİRME

Malzemeler:
2 adet soğan
2 adet yıkanmış defne yaprağı
7-8 dal maydonoz
Karabiber
Limon suyu

Yapılışı: soğan, defne yaprağı, maydonoz, karabiber ve limon suyunu karıştır. Balıkları bu karışımla ov. Balık bu karışımın içinde 15-20 dakika beklet.




PATATES SOSU

Malzemeler:
3 yemek kaşığı tereyağ
75 gr. taze süt kremi
1 çay kaşığı üzüm sirkesi
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Tereyağını krema ile birlikte küçük kapta erit. Sirkeyi, tuzu, karabiber ekleyerek iyice karıştıralım sıcak kullanalım yada benmaride sıcak kalmasını sağlayalım. Haşlanmış patatesleri ezilmiş veya doğranmış şekilde yaparak içine bu karışım yedirilir. Üzerine kıyılmış maydonoz koyarak servis yapılır.
SALATA SOSU

Malzemeler:
1 çay kaşığı pudraşekeri
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı toz hardal
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı sirke
½ bardak zeytinyağı

Yapılışı: Pudra şekeri, hardalı, tuz, karabiber, pul biber, limon suyu ile sirkeyi ilave ederk karıştıralım.Bu karışıma azar azar zeytinyağını ilave edelim ve iyice yedirelim. Bu karışımı Beyin salatası, Roka, lahana, havuç salatalarında kullanalım.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
ET TERBİYELERİ VE SOSLAR
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ANKARA ÇUBUK SUSUZ KÖYÜ :: YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin: